Задушено месо с лапад

Задушено месо с лапад
Снимка: Valentina Psaltirova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - ½ кг
  • лапад - 40 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • копър - ½ връзка
  • магданоз - ½ връзка
  • масло - 25 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • маслини - 100 г без костилка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте нарязаното на парченца, колкото локум, месо с наситнения лук, накълцаните копър и магданоз, сол и черен пипер и го оставете да престои 1-2 часа.

На дъното на кръгла йенска тенджера наредете 1/3 от попарените листа от лапад, отгоре – половината месо, след това – другата 1/3 от листата и т.н, като завършите с листа. Между всеки ред ръсете с маслини.

Затиснете отгоре с чинийка, залейте с вода, сложете тук-там бучици масло и оставете ястието да ври на тих огън 30 мин., ако листата са консервирани, или 1 час, ако са пресни.

Поднесете ястието, нарязано на триъгълници като торта.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: