Задушено месо с лапад

04/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте нарязаното на парченца, колкото локум, месо с наситнения лук, накълцаните копър и магданоз, сол и черен пипер и го оставете да престои 1-2 часа.

На дъното на кръгла йенска тенджера наредете 1/3 от попарените листа от лапад, отгоре – половината месо, след това – другата 1/3 от листата и т.н, като завършите с листа. Между всеки ред ръсете с маслини.

Затиснете отгоре с чинийка, залейте с вода, сложете тук-там бучици масло и оставете ястието да ври на тих огън 30 мин., ако листата са консервирани, или 1 час, ако са пресни.

Поднесете ястието, нарязано на триъгълници като торта.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар