Пиле с хайвер от зелени домати

21/05/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - ½ ч.ч
  • За хайвера
  • зелени домати - 500 г
  • орехи - 15 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - ½ връзка
  • олио - 4 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на порции пилето, натриваме го със сол и черен пипери го запържваме в олиото.

След това сипваме ½ ч.ч гореща вода и задушаваме месото, докато омекне напълно. Измитите и подсушени зелени домати опичаме във фурната и ги обелваме.

Заедно с ореховите ядки и чесъна счукваме и опечените зелени домати и ги объркваме с останалите изброени продукти.

Разбиваме добре сместа и я изсипваме в подходяща чиния. Наоколо подреждаме месото и го поливаме със соса от задушаването.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар