Edin.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Зелен хайвер с пържени домати

Зелен хайвер с пържени домати

MarianeMariane
Новак
6944
Зелен хайвер с пържени домати
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ако обичате разядки, които да мажете сутрин, обед и вечер върху вашето топло хлебче, значи задължително трябва да пробвате този зеленчуков зелен хайвер"

Необходими продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр. червени
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • оцет
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме патладжаните на котлон или във фурната на силен огън и ги обелваме.

Счукваме чесъна със сол, прибавяме го към обелените патладжани и с дървено чукче бием, докато получим гладка смес.

Обелваме доматите, нарязваме ги и ги запържваме в олиото до изпаряване на водата и получаване на хубав гъст доматен сос, който охлаждаме и съединяваме с патладжаните.

Прибавяме ситно нарязания магданоз и бием, докато цветът на доматите се поизгуби и сместа стане по-зелена. Овкусяваме със сол и оцет.

Можем да консервираме или да поднесем веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: