Edin.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Зелен хайвер с яйца

Зелен хайвер с яйца

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ето коя разядка ще бъде любима на всички вкъщи занапред"

Необходими продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 3 - 4 с - л -
  • сол
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • магданоз - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете патладжаните във фурната или на скара, завийте ги в плик, за да се задушат, после ги обелете.

Прехвърлете ги в дървено саханче и с дървен на лъжица или чукало ги счукайте добре, докато се превърнат в крем. Прибавете счуканите скилидки чесън и сол на вкус.

Последно добавете по малко олиото, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица.

Приготвянето на зелен хайвер с дървено чукало е задължително, защото от металически съдове патладжаните потъмняват и придобиват неприятен вкус на метал.

Последни към хайвера се прибавят яйцата, твърдо сварени и нарязани на кубчета.

Зеленият хайвер се украсява с клонки от магданоза или свежи домати, нарязани на колелца.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: