Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Рибен пай с яйца и зелен лук

Рибен пай с яйца и зелен лук

НикиНики
Новак
13363k
Рибен пай с яйца и зелен лук
Снимка: Ники
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусен рибен пай за всички почитатели на солените печива"

Необходими продукти

  • Тесто
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • майонеза - 1/2 с.л.
  • бакпулвер - 5 грама
  • сол - 1 щ.
  • Плънка
  • риба тон - 1 консерва (160 грама)
  • яйца - 3 броя
  • зелен лук - 1 връзка
  • сусам - за поръсване
  • черен пипер - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете меко тесто. Покрийте го и го оставете да почине за кратко.

След това си подгответе подходяща тава за печене. Намазнете я леко.

Разделете тестото на две части. Разстелете половината върху дъното, за да се оформи основата на соления пай.

В купа смесете заедно нарязаните сварени яйца, наситнения лук, рибата тон. Разбъркайте и овкусете с подправките.

Разпределете сместа върху основата.

Отгоре покрийте с останалата половина тесто. Поръсете рибния пай със сусам.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете до готовност - около 40 минути.

Рибният пай с яйца и зелен лук е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: