Начин на приготвяне
Първо почистете и измийте лука и зеленолистните. Махнете дръжките на кейла, нарежете зеленчуците и ги овкусете с малко лютивка, зехтин и сол.
Добаевте наситнените маслини, разбъркайте и престойте около 20-тина минути.
В подходяща тава наредете избраната риба и я овкусете с черен пипер.
Намачкайте с вилица сварените картофи.
Наредете зеленчуците върху рибата и сипете сметаната. Отгоре завършете варените картофи и притиснете леко.
Полейте с малко олио.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете рибния пай до готовност - необходими са 20-25 минути.
Рибният пай с картофи и кейл е готов.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за солен пай, солен тарт или този вкусен картофен пай.