Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Рибен пай с картофи и кейл

Рибен пай с картофи и кейл

ЛюдмилаЛюдмила
Новак
251k
Рибен пай с картофи и кейл
Снимка: Людмила
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Страхотен рибен пай, който да си приготвите за едно вкусно основно"

Необходими продукти

  • риба - 400 грама (по избор)
  • червено цвекло - 4 листа (листно)
  • картофи - 5 сварени
  • кейл - 6 листа
  • киселец - 6 листа
  • готварска сметана - 200 мл
  • праз - 1/2 туршия (около 300 грама или повече)
  • лютивка - 2 с.л.
  • маслини - 5 - 6 броя
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете и измийте лука и зеленолистните. Махнете дръжките на кейла, нарежете зеленчуците и ги овкусете с малко лютивка, зехтин и сол.

Добаевте наситнените маслини, разбъркайте и престойте около 20-тина минути.

В подходяща тава наредете избраната риба и я овкусете с черен пипер.

Намачкайте с вилица сварените картофи.

Наредете зеленчуците върху рибата и сипете сметаната. Отгоре завършете варените картофи и притиснете леко.

Полейте с малко олио.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете рибния пай до готовност - необходими са 20-25 минути.

Рибният пай с картофи и кейл е готов.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за солен пай, солен тарт или този вкусен картофен пай.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: