Начин на приготвяне
Измийте и почистете листата от кейл, като отстраните твърдите жилки. Накъсайте или нарежете къдравото зеле и сложете в купа.
Посолете леко, сипете малко зехтин и лъжичка бял балсамов оцет и масажирайте с пръсти, за да омекнат листенцата и станат по-крехки. Така ще можете да ги консумирате сурови, както са най-полезни.
Ако ви е трудно да изпълните тази стъпка, опитайте да ги бланширате за кратко в леко подсолена вряща вода (преди да ги нарежете).
Разпределете кейла в чинии, добавете и чери доматките, нарязани на половинки. Тук поръсвам само със зехтин, тъй като и аншоата е много солена.
В средата сложете рибата тон от консерва, лъжица домашна майонеза и филенца аншоа.
Поднесете кейла със чери домати и риба тон като предястие или салата.
Добър апетит!