Начин на приготвяне
Измийте зрънцата киноа и сложете да се сварят за 10-тина минути в леко подсолена вода.
Отцедете сварената киноа и както е в цедката я залейте с 2 лъжици зехтин, разбъркайте. Така зърната няма да се слепят в салатата.
Измийте няколко пъти листата кейл и ги накъсайте, като задължително отстраните вътрешната жилка.
Нарежете на едро орехите, репичките почистете и също накълцайте.
Пригответе дресинга за салатата, като смесите всички посочени за него продукти. Опитайте и ако е необходимо, регулирайте количеството на съставките според вашия вкус.
Сложете измитите листа кейл в подходяща дълбока купа, добавете стафидите и орехите. Залейте с дресинга и леко намачкайте - така листата ще станат по-крехки и вкусни. Ако пропуснете лекото намачване на кейла, салатата ще е по-суха.
Прибавете репичките и киноата, разбъркайте зеленчуковата салата.
Сервирайте веднага зелената салата или покрийте с фолио и съхранявайте в хладилник за кратко.
Зелената салата с кейл и орехи е готова.