Начин на приготвяне
Обелените патладжани се нарязват на кръгове и се посоляват. Изстискват се от горчивия сок след 30 мин.
Изпържват се в половината растително масло.
След тях в мазнината се изпържват ситно нарязаният лук и пиперките, нарязани на ивици. Посоляват се и се наръсват с червения пипер.
В малка тенджерка се слагат патладжаните и сместа от лука и пиперките. Отгоре се нареждат доматите, нарязани на филии, посоляват се, наръсват се с чесън, ситно нарязан магданоз и останалото растително масло.
Ястието се залива с 3 – 4 супени лъжици гореща вода и се задушава на тих огън 15 мин. Поднасяме манджата с задушен ориз или попарени с масло тестени изделия (юфка, макарони). Става и за гарнитура към месо.