edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гулаш»Телешки унгарски гулаш

Телешки унгарски гулаш

MarianaMariana
Новак
693
1
61
10/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене85 мин.
Общо100 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Подбира се телешко месо от врата или от плешката, нарязва се на по-дребни парчета и се запържва в горещото масло до зачервяване. Изважда се, прибира се на топло и в същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук.

Когато лукът омекне, се добавят брашното, червеният пипер, доматеното пюре, разтворено в малко вода и сол на вкус. Заливката се разрежда с топла вода, добавя се месото и киселия каймак.

Оставяте яденето да къкри на тих огън, като от време на време го разбърквате. Задушавате до готовност на месото.

По желание готовият гулаш може да се сервира към кнедли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest