Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Борш с кисело зеле и телешко месо

Борш с кисело зеле и телешко месо

Борш с кисело зеле и телешко месо
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • телешко месо - 300 г
  • сланина - 100 г
  • кисело зеле - 200 г
  • червено цвекло - ½ глава
  • картофи - 5 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • червени домати - 100 г стерилизирани
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • яйца - 2 бр. сварени
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 1 бр корен
  • магданоз - ¼ връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 2 ч.л.
  • вода - 1.5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в олиото до омекване почистеното и нарязано на ивици цвекло заедно с оцета, захарта и малко сол.

Запържете леко нарязаната сланина и добавете към нея почистените и нарязани на дребно моркови, корен магданоз и лук.

След като сланината и зеленчуците омекнат, добавете запеченото предварително брашно, червения пипер, доматеното пюре и водата.

Варете до полуомекване нарязаното и посолено месо.

Прибавете към него картофите, нарязани на кубчета и зелето – на лентички и варете около 15 мин.

Добавете задушените продукти, дафиновия лист и наситнените домати и стръкове магданоз.

Преди да свалите от огъня, подправете борша с оцет, пресован чесън и заквасена сметана.

Задължително опитайте нашето предложение за Борш с кисело зеле и телешко месо!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: