Пролетна супа поташ

MarianaMariana
Новак
691
52
13/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме морковите, картофите, кервиза и целината на кубчета, а останалите зеленчуци на дребно и ги слагаме да се варят в подсолена вода до пълното им омекване.

Прецеждаме бульона, а сварените зеленчуци прекарваме през пресата.

Отделно загряваме маслото и запържваме до омекване много ситно нарязана глава лук. Прибавяме малко черен пипер и изсипваме запръжката при бульона.

Оставяме супата да поври 10-15 минути, след което я сваляме от огъня и я застройваме с жълтъците и киселото мляко.

Стилен метален черпак 31 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилен метален черпак 31 см
7.50 лв.
Виж ››

За традиционалистите - стилен метален черпак, с който да разбъркват и сипват вкусни гозби, функционален и лесен за почистване в съдомиялна машина.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар