Начин на приготвяне
Почистваме агнешките шерденчета и ги осоляваме отвън и отвътре. Оставяме ги да постоят така десетина минути, след което ги изплакваме с много вода.
Загряваме маслото и запържваме ситно нарязания лук до омекване. След това добавяме ситно нарязаното агнешкото месо и овкусяваме със сол и червен пипер.
Прибавяме ориза и малко гореща вода и оставяме плънката да се запържва на тих огън до набъбването на ориза. Сваляме от огъня, добавяме черен пипер и ситно нарязаните магданоз и джоджен - по половин връзка и разбъркваме добре.
С така приготвената смес пълним шерденчетата, нареждаме в подходяща тавичка и заливаме с малко масло и гореща вода. Печем в силно загрята фурна до зачервяване от всички страни, като ги обръщаме, за да се запекат равномерно.