Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Чревца»Агнешки шерденчета, пълнени с месо

Агнешки шерденчета, пълнени с месо

MarianeMariane
Новак
6944
Агнешки шерденчета, пълнени с месо
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешки шерденчета - 7 - 8 бр.
  • сол
  • лук - 3 - 4 връзки пресен
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • агнешко месо - 1 кг от бут
  • червен пипер
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • черен пипер
  • магданоз
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме агнешките шерденчета и ги осоляваме отвън и отвътре. Оставяме ги да постоят така десетина минути, след което ги изплакваме с много вода.

Загряваме маслото и запържваме ситно нарязания лук до омекване. След това добавяме ситно нарязаното агнешкото месо и овкусяваме със сол и червен пипер.

Прибавяме ориза и малко гореща вода и оставяме плънката да се запържва на тих огън до набъбването на ориза. Сваляме от огъня, добавяме черен пипер и ситно нарязаните магданоз и джоджен - по половин връзка и разбъркваме добре.

С така приготвената смес пълним шерденчетата, нареждаме в подходяща тавичка и заливаме с малко масло и гореща вода. Печем в силно загрята фурна до зачервяване от всички страни, като ги обръщаме, за да се запекат равномерно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: