Агнешко бутче задушено

MarianaMariana
Новак
691
52
20/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме с дървен чук бутчето и го шпиковаме на няколко места със скилидки чесън. Посоляваме го от всички страни и го поръсваме с червен пипер, след което го запържваме в загрятото масло от всички страни до зачервяване.

Междувременно сваряваме доматите в половин чаша подсолена вода, пасираме ги и заливаме бутчето с тях.

Прибавяме бялото вино, подправките и оставяме ястието да се задужава на тих огън, като при нужда може да прибавяме по малко гореща вода.

Готвим на тих огън до пълната готовност на месото.

Малко преди да свали яденето от огъня, прибавяте ситно нарязания магданоз. Поднасяте агнешкото бутче с гарнитура от карофено пюре и/или грах с масло.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар