edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Говеждо с червено вино

Говеждо с червено вино

MarianeMariane
Новак
6943598
Говеждо с червено вино
08/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Да приготвиш вкусно говеждо е изкуство, да му се насладиш - привилегия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме месото от ципи, ако има такива и го шпиковаме с нарязаната на тънки ивици сланина, след което го пържим от всички страни в загрятото масло.

Щом месото се зачерви, прибавяме останалите продукти без виното и брашното. Наливаме в съда вода, която да покрие месото наполовина и варим на умерен огън.

Когато месото омекне, прецеждаме соса и в него поставяме размитото във виното брашно. Заливаме месото с прецедения сос и варим още поне 15 минути.

Поднасяме говеждото с гарнитура от печени или пържени картофи, може и ориз пилаф.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: