Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Каша»Агнешко каша със запръжка

Агнешко каша със запръжка

MarianeMariane
Новак
6944
Агнешко каша със запръжка
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг бут
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 4 с.л.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • за запръжката
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо на средно големи парчета, заливаме го със студена вода - поне 5-6 ч.ч. и варим до готовност.

В отделен съд загряваме маслото и запържваме до златисто брашното. Разреждаме запръжката с бульона, в който се е варило агнешкото месо. Оставяме кашата да поври на котлона още 10 минути.

Прибавяме месото, както и чесъна - пасиран или нарязан според вкуса.

Преди поднасяне заливаме агнешкото каша с масло, в което за кратко сме препържили червен пипер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: