Телешки бъбреци с доматен сос

MarianaMariana
Новак
688
6
01/08/2018
"Каквото и да ви говорят, най-вкусните телешки бъбреци се правят точно така - по селски и с доматки "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме внимателно бъбреците, нарязваме ги на тънки линии и ги овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме ги 30 минути, за да поемат подправките.

Загряваме маслото и запържваме до омекване ситно нарязаните глави лук. Прибавяме бъбреците, оваляни в брашно, захлупваме съда и оставяме телешките бъбреци да се задушават на тих огън.

Когато бъбреците поомекнат и водата се изпари, наливаме виното и доматения сок и оставяме ястието да ври на тих огън до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар