Говеждо разсол със сирене

MarianaMariana
Новак
688
6
01/08/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 1 кг тлъсто
  • корени за супа - 1 пак.
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Без да нарязваме месото го заливаме с подсолена вода и го оставяме да се вари на тих огън. Когато месото поомекне добавяме корените за супа и варим до пълната му готовност.

Изваждаме го и го нарязваме на правилни късове, които подреждаме в голяма чиния и заливаме със специален сос.

Олиото се загрява и в него са запържва ситно нарязания лук. Когато омекне, добавяме брашното, запържваме и него и разреждаме с бульона, в който е вряло месото.

Към соса добавяме разбитото кисело мляко и оставяме да поври 4-5 минути.

Сваляме соса от котлона, застройваме с разбитите яйца и заливаме говеждото с него. Отгоре поръсваме с настърганото сирене и връщаме обратно във фурната, само колкото да се зачерви.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар