Младо свинско с праз

MarianaMariana
Новак
688
6
25/07/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг от младо прасе
  • олио - 3 с.л.
  • мас - 4 с.л.
  • лук - 2 глави кромид
  • праз - 8 - 10 стръка
  • доматена салца - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на еднакви парчета и го запържете в олиото до зачервяване.

Добавете към него ситно нарязаните глави кромид и запържваме и тях. Ръсваме малко сол и червен пипер и наливаме малко вода. Оставяме ястието да къкри на тих огън, до омекването на месото.

В друг съд загрейте маста и запържете праза, нарязан на дълги парчета. Наредете запържения праз върху месото, разбийте салцата и я добавете отгоре.

Ястието се оставя да се сготви на тих огън, като от време на време се разтърсва, без да се разбърква.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар