Edin.bg»Статии»Вкусно»Как да готвим телешка опашка?

Как да готвим телешка опашка?

Как да готвим телешка опашка?

Ако обичате телешка опашка, но не знаете как да приготвите това вкусно ястие, тогава ние ще ви помогнем с тази кулинарна дилема.

Може да приготвите телешка опашка варена, печена, да бъде поднесена със зеленчуци и така нататък. В това отношение изборът е лично ваш и зависи от това, какво обичате. Това ястие се е появило за първи път в Италия, като днес то е много обичано и у нас.

Как да готвим телешка опашка?

Необходими продукти:

- 1 телешка опашка;

- 500 г пушени свински кокали;

- 1 средна глава чесън;

- 1 голям лук;

- 400-5000 грама гъби (може и повече, ако обичате);

- 1 ч.ч. червено вино;

- 2-3 дафинови листа;

- 1 ч.л. червен и черен пипер;

- 5 зърна бахар;

- 2-3 карамфилчета;

- олио за запърването;

- сол на вкус.

Начин на приготвяне на телешка опашка

И така, първата ви задача е да нарежете опашката на няколко парчета, като е добре да направите това именно през съединенията, които лесно могат да бъдат напипани. След това измийте и подсушете всички парчета. Вземете един по-голям тиган, сложете мазнината в него и го загрейте, добавяйки опашката.

Оставете я да се запържи и от двете страни, а след това добавете ситно нарязания лук и чесън, както и всички подправки. Накрая добавете и 1 чаена чаша топла вода, както и виното. Намалете котлона и го оставете да къкри за около 1 часа на слаб огън.

След около час къкрене, добавете всичките пушени кокали. Прехвърлете всичко това в тавичка, добавяйки гъбите. Увийте всичко това във фолио и оставете вашата телешка опашка на 200-220 градуса за около 2 часа. След това запечете ястието на 150 градуса за около 30 минути без фолио. Сервира се заедно с получилото се сосче, като при желанието можете да го сгъстите с малко брашно.

Ако искате, можете да изпечете и домашна питка, която идеално да допълни вкуса на тази вкусна гозба. Също така, ако желаете можете да използвате и доста различни други зеленчуци, като например чушки, тиквички и моркови. Ако искате вашето ястие да е с още по-ароматен сос, тогава можете да добавите малко пресни домати, които са нарязани на кубчета.

И за финал не забравяйте да поднесете това ястие с ароматно греяно червено вино, което е идеалното допълнение на светлите новогодишни празници, както и на всяка зимна вечеря с нашето семейство. Тази рецепта е една от класическите варианти, които още нашите баби са приготвяли с телешките опашки. А вие обичате ли този деликатес и ако да, то как го приготвяте?

А за разнообразие може да хвърлите око и на тези рецепти за свинска опашка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати