Класическа Мусака

Прегледай всички 25 авторски предложения относно класическа мусака в Един.бг.
Вегетарианска спаначена мусакаВегетарианска спаначена мусакаВ олиото и малко вода задушете спанака, накълцайте го и го смесете със сварените и нарязани на кубчета картофи. Добавете ситно нарязания магданоз...
Вегетарианска мусака от тиквичкиВегетарианска мусака от тиквичкиТиквичките се обелват и се нарязват на филии. Без да се посоляват и без да се овалват в брашно, се изпържват леко в растителното масло. В същата...
Постна мусака без заливкаПостна мусака без заливкаПатладжаните се обелват, нарязват се на филии, посоляват се и след 30 мин. се отцеждат от горчивия сок. Изпържват се в силно загрятото растително...
Студена мусака от патладжаниСтудена мусака от патладжаниПатладжаните се обелват, нарязват се на филии, посоляват се и се слагат в наклонен съд да се отцеди горчивият сок (около 1 ч.ч.), след което се изпържват...
Телешка мусака с кускусТелешка мусака с кускусСварете кускуса в подсолена вода, отцедете го и го попарете с малко прясно мляко. Докато той поема от прясното мляко, загрейте мазнината и запържете...
Мусака с патладжани по арменскиМусака с патладжани по арменскиПосолете патладжаните, оставете ги да се отцедят от черния сок, подсушете ги, поръсете ги със сол и черен пипер, изпържете ги в сгорещеното олио и...
Мусака с ориз и спанакМусака с ориз и спанакПочистеният и измит спанак се нарязва на едро, а лукът – на ситно и се задушават с щипка сол в половината от растителното масло до омекване на тих...
Мусака от патладжани с гъбиМусака от патладжани с гъбиПатладжаните се обелват и се нарязват на филии с дебелина 1 см. Посоляват се и се оставят в наклонен съд да се отдели горчивият им сок. Отцеждат...
Мусака картофи с кисело зелеМусака картофи с кисело зелеКартофите се нарязват на тънки филийки и се пържат в загрято олио. В отделен съд се слага нарязаната на фиде зелка и се сварява до омекване, след...
Мусака ориз с червени доматиМусака ориз с червени доматиЗагряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук до омекване. Прибавяме нарязаните домати и патладжан и ги запържваме за кратко, след което прибавяме...
Мусака сини патладжани с поливкаМусака сини патладжани с поливкаНарежете патладжаните на колелца, посолете ги и ги оставете да пуснат горчивия сок, след което ги изпържете в загрятото олио от двете страни....
Мусака от моркови на фурнаМусака от моркови на фурнаЗагряваме олиото и запържваме до омекване ситно нарязаните глави лук и морковите, настъргани на едро ренде. Когато омекнат зеленчуците, добавяме ориза...

Рейтинг

3.6
Общо 5 гласували
5 2
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка: