Панирано телешко шкембе

27/06/2018
Приготвяне90 мин.
Готвене15 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо93
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко шкембе - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • за панировката
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1 к.л.
  • сол
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За предпочитане е да вземем младо телешко шкембе, защото то е много крехко. Измитото шкембе се нарязва на едри парчета и се почиства много хубаво. Вари се до готовност в тенджера под налягане или в обикновена тенджера, овкусено само с черен пипер и по желание дафинов лист.

След като се охлади, свареното телешко шкембе се нарязва на лентички. Продуктите за панировката се разбиват добре.

Телешкото шкембе на лентички се потапя в панировката и се пържи в силно сгорещено олио, към което може да добавите малко свинска мас, до получаване на хрупкава коричка.

Панираното телешко шкембе се оставя върху домакинска хартия, за да се отцеди, след което се поднася със свежа салата или като апетитно мезе за бира.

Стилна и масивна пластмасова дъска за рязане 30х38cм
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стилна и масивна пластмасова дъска за рязане 30х38cм
9.99 лв.
Виж ››

Хубавата дъска за рязане е ваш верен помощник и в приготвянето, и в сервирането на едно ястие. Освен да обработвате продуктите на нея, можете и да сервирате готовите мезета и разядки на своите гости. Пластмасовата дъска за рязане се предлага в стилен дизайн в черен цвят.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар