Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Панирано телешко шкембе

Панирано телешко шкембе

Мариана В.Мариана В.
Новак
306
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Поднесете панираното телешко шкембе със свежа салата или като апетитно мезе за бира"

Необходими продукти

  • телешко шкембе - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • за панировката
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1 к.л.
  • сол
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За предпочитане е да вземем младо телешко шкембе, защото то е много крехко. Измитото шкембе се нарязва на едри парчета и се почиства много хубаво. Вари се до готовност в тенджера под налягане или в обикновена тенджера, овкусено само с черен пипер и по желание дафинов лист.

След като се охлади, свареното телешко шкембе се нарязва на лентички. Продуктите за панировката се разбиват добре.

Телешкото шкембе на лентички се потапя в панировката и се пържи в силно сгорещено олио, към което може да добавите малко свинска мас, до получаване на хрупкава коричка.

Панираното телешко шкембе се оставя върху домакинска хартия, за да се отцеди, след което се поднася със свежа салата или като апетитно мезе за бира.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: