Телешка Глава в Гювеч

20/02/2018
"Трябва да измислим по-величествено име за този великолепен специалитет "
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо337
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като почистите телешката глава, я сложете в дълбока тенджера. Залейте я с вода, добавете 1 с.л. сол и варете на умерен огън, докато месото се отдели от костта.

След това оставете главата да се охлади, отделете месото и го оставете настрана. В тиган поставете половината масло. Задушете за кратко на слаб огън лука, гъбите и морковите. Прехвърлете ги в гювеч заедно с месото, останалото масло и подправките.

Налейте виното и разбъркайте. Поставете гювеча в студена фурна. Включете я на 200 градуса и печете, докато всички продукти се сготвят добре. От време на време следете месото и ако виното се изпари бързо, капнете още малко, за да не остава месото сухо.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар