Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Джолан с картофи, моркови и лук в гювеч

Джолан с картофи, моркови и лук в гювеч

Джолан с картофи, моркови и лук в гювеч
Снимка: Диана Костова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Много вкусен и крехък гювеч, месото направо се разпада от кокала."

Необходими продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • моркови - 2 броя
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • свински джолан - 1 голям свински с кост
  • лук - 2 глави стар
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 1 с.л. (за намазване на джолана)
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Почистете морковите с лука и картофите и ги нарежете на по-едро.

Прехвърлете ги в глинен съд и ги овкусете с чубрица, сол и черен пипер. Прибавете чесновите скилидки.

Намажете джолана с разтопеното масло и го натрийте с червен и черен пипер, както и със сол на вкус. Сложете го върху зеленчуците.

Сипете чаша топла вода и чаша вино. Покрийте с фолио и сложете капака.

Поставете гювеча на най-долното ниво на студена фурна. Загрейте на 180 градуса и печете около 2 часа и половина. В края махнете фолиото и капака и запечете.

Поръсете с магданоз и сервирайте гювеча топъл.

Джоланът с картофи, моркови и лук в гювеч е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: