Начин на приготвяне
Първо почистете хубаво агнешкия дроб от всякакви ципи и кръвоносни съдове. Измийте го и го сварете на умерен огън - необходими са около 40 минути. Извадете сварения дроб и го наситнете.
Прецедете бульона от варенето на дроба.
Наситнете лука. Загрейте олиото и изпържете лука за 2-3 минути. Прибавете наситнените моркови и целина. След още 2-3 минути прибавете обелените настърганите домати и ситно нарязания пресен чесън.
Към зеленчуците добавете прецедения бульон и още вода, ако е нужно. Прибавете половината джоджен и мента, посолете.
Варете всичко на слаб огън за 20-25 минути.
Добавете нарязания дроб (може да сложете и сварено агнешко). Пуснете останалите подправки и фидето (ориза). Похлупете и гответе агнешката супа още 10 минути.
Поднесете вкусната агнешка чорба със счукан чесън и малко оцет.
Класическата агнешка дроб чорба е мног вкусна.
Вижте как да си приготвите и агнешка курбан чорба или вкусна пролетна агнешка дроб-сарма.