Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма по селски

Свинска кавърма по селски

Свинска кавърма по селски
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Едно много вкусно ястие по селски, което се приготвя много лесно, а резултатът винаги е отличен."

Необходими продукти

  • свински врат - 800 грама
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • домати - 1 ч.ч. (пасирани)
  • печени червени чушки - 2 броя
  • моркови - 1 брой
  • целина - 1/4 резен
  • свинска мас - 3 с.л.
  • червено вино - 150 мл
  • дафинов лист - 1 брой
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на средни парчета.

Разтопете маста в дълбок тиган. Добавете вътре месото и го запържете за няколко минутки.

Добавете наситнената целина и едро нарязаните морков, праз и лук. Разбъркайте няколко пъти.

Сипете червеното вино и овкусете с чере пипер, дафинов лист и сол.

Намалете силата на огъня и сложете капак. Гответе кавърмата 10-тина минути.

Махнете капака и прибавете пасираните домати и нарязаните на ситно печени чушки.

Сипете чаша топла вода, похлупете и гответе на бавен огън 20-тина минути. Ястието трябва да остане на мазнина.

Свинската кавърма по селски е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: