Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия от пресен чесън

Туршия от пресен чесън

Туршия от пресен чесън
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Туршия от пресен чесън, винаги готова за мезе и различни уникални предястия"

Необходими продукти

  • млечен чесън
  • копър
  • За саламурата
  • вода - 2 и 1/2 л
  • сол - 150 г
  • захар - 150 г
  • оцет - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете здрави глави млечен чесън с още мека люспа.

Разделете скилидките и отстранете люспата. Сложете зеления чесън в съд с вода и го оставете да се накисне поне за шест часа.

Наредете скилидките в предварително приготвените бурканчета, като между тях поставяте стръкчета копър.

В тенджера смесете съставките за марината. Сложете я на котлона и я заварете.

Горещата марината разлейте в напълнените бурканчета с чесън. Затворете ги с капачки здраво и ги обърнете.

Оставете бурканчетата с туршия от пресен чесън обърнати, докато маринатата изстине.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: