Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пангасиус на фурна с пресен чесън

Пангасиус на фурна с пресен чесън

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Пангасиус на фурна с пресен чесън
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пангасиус - 2 бр. филета
  • пресен чесън - 2 стръка
  • краве масло - 50 г разтопено
  • горчица - 2 с.л. дижонска
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и намажете един лист домакинско фолио с него.

Сложете го в голяма тава и отгоре намажете филетата от Пангасиус.

Намажете и тях с масло, посолете ги и ги завийте с фолиото.

Печете ги на 200 °C за около 10 минути.

Нарежете чесъна на ситно и го смесете с горчицата и останалото масло.

Разпределете тази смес върху филетата, завийте ги отново и ги печете още 10 минути.

Поднесете печената риба със свежа салата и ѝ се насладете.

Пангасиусът на фурна с пресен чесън е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: