Начин на приготвяне
Нарежете рибата на едри парчета.
Овкусете пангасиуса със сол, черен и бял пипер. Полейте с малко зехтин и оставете рибата да поеме ароматите.
Наситнете чесъна и го задушете в сгорещения зехтин с половин чашка вода. Когато поомекне, добавете обелените нарязани домати и сипете сок. Увеличете силата на огъня и оставете доматения сос да се готови до сгъстяване.
Изключете котлона и поръсете соса с босилек, черен пипер и малко индийско орехче.
Оваляйте всяко парче риба в брашно. Намазнете тава за печене и наредете рибата. Полейте я равномерно със соса.
Загрейте фурната и печете рибата около 20 минути или до пълна готовност.
Пангасиусът с домати на фурна е много вкусен.