Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пангасиус с домати на фурна

Пангасиус с домати на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
54232
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Апетитът идва с яденето на тази чудна печена рибка"

Необходими продукти

  • домати - 800 г белени (от консерва)
  • пангасиус - 1 кг филе
  • пресен чесън - 2 връзки
  • черен пипер - 1 к.л. (равна)
  • индийско орехче - 1 к.л. (равна)
  • зехтин - 5 с.л.
  • брашно - за овалване
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на едри парчета.

Овкусете пангасиуса със сол, черен и бял пипер. Полейте с малко зехтин и оставете рибата да поеме ароматите.

Наситнете чесъна и го задушете в сгорещения зехтин с половин чашка вода. Когато поомекне, добавете обелените нарязани домати и сипете сок. Увеличете силата на огъня и оставете доматения сос да се готови до сгъстяване.

Изключете котлона и поръсете соса с босилек, черен пипер и малко индийско орехче.

Оваляйте всяко парче риба в брашно. Намазнете тава за печене и наредете рибата. Полейте я равномерно със соса.

Загрейте фурната и печете рибата около 20 минути или до пълна готовност.

Пангасиусът с домати на фурна е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: