Начин на приготвяне
Нарежете всяка наденичка на по 2-3 парчета.
Почистете и нарежете зеленчуците.
Загрейте зехтина в дълбок тиган и изпържете наденичките до златист цвят - около 5 минути.
Извадете ги върху кухненска хартия. В същия тиган запържете до златисто лук. Добавете чесъна и след няколко секунди сипете доматите от консерва. Поръсете със захарта, ригана, босилека, солта и черния пипер.
Задушавайте 10-тина минути на умерен огън и върнете наденичките.
Свалете от котлона и сипете сместа в тава. Чукнете отгоре яйцата, като оставяте разстояние между тях.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете ястието за около 5 минути.
Поръсете с нарязан свеж магданоз и сервирайте веднага.
Наденичките с яйца и домати на фурна са много вкусни.