Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Наденички с яйца и домати на фурна

Наденички с яйца и домати на фурна

Наденички с яйца и домати на фурна
Снимка: Сия Рибагина
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Много вкусни наденички с яйца и домати"

Необходими продукти

  • домати - 800 грама (консерва смлени)
  • яйца - 6 броя
  • наденички - 5 сурови
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всяка наденичка на по 2-3 парчета.

Почистете и нарежете зеленчуците.

Загрейте зехтина в дълбок тиган и изпържете наденичките до златист цвят - около 5 минути.

Извадете ги върху кухненска хартия. В същия тиган запържете до златисто лук. Добавете чесъна и след няколко секунди сипете доматите от консерва. Поръсете със захарта, ригана, босилека, солта и черния пипер.

Задушавайте 10-тина минути на умерен огън и върнете наденичките.

Свалете от котлона и сипете сместа в тава. Чукнете отгоре яйцата, като оставяте разстояние между тях.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете ястието за около 5 минути.

Поръсете с нарязан свеж магданоз и сервирайте веднага.

Наденичките с яйца и домати на фурна са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: