Edin.bg»Рецепти»Сосове»Заливки»Най-добрата заливка за мусака

Най-добрата заливка за мусака

ЧародейкатаЧародейката
Новак
281923
Най-добрата заливка за мусака
Снимка: Чародейката
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Най-добрата заливка за мусака чака да я забъркате тази вечер"

Необходими продукти

  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 3 с.л. с връх
  • прясно мляко - 500 мл, студено
  • яйца - 3 бр. (със стайна температура)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - или индийско орехче на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За заливката в тиган се сипва малко олио и щом загрее, се добавя брашното и се запържва при непрекъснато бъркане за около половин минута.

Добавя се студеното прясно мляко и се кипва при непрекъснато бъркане.

В купа се разбиват яйцата и към тях се налива горещата млечна смес - също при непрекъснато бъркане.

Заливката за мусака се овкусява със сол, черен пипер или индийско орехче на вкус.

Заливката се разпределя равномерно върху вече запечената готова мусака, ястието се връща във фурната за още 15 минути или до получаването на апетитен златисто кафяв загар на най-добрата заливка за мусака.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: