Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета по шведски върху канапе от паста

Кюфтета по шведски върху канапе от паста

Кюфтета по шведски върху канапе от паста
Снимка: Ваня Величкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Великолепни кюфтенца, щедро полети с ароматен гъбен сос"

Необходими продукти

  • телешка кайма - 1 кг
  • мариновани гъби - 100 грама
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • целина - 2 стръка
  • крема сирене - 100 г
  • галета - 1/4 ч.ч.
  • магданоз - 1/3 ч.ч.
  • телешки бульон - 3 ч.ч.
  • индийско орехче
  • джинджифил - 1/8 ч.л.
  • кардамон - 1 щ.
  • канела
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете лука и целината, а чесъна пасирайте.

Омесете каймата заедно с целината, магданоза, чесъна и лука. Прибавете галетата и яйцето, овкусете с подправките и разбъркайте до хомогенност.

Оформете малки кюфтенца. Наредете ги в тава с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса и ги изепчете за около 15 минути, обърнете и печете още 10 минути и от другата страна.

Междувременно кипнете телешкия бульон. Намалете силата на огъня и пуснете вътре кюфтетата. Сложете капак и ги задушете за 25 минути.

Извадете кюфтенцата и в бульона добавете крема сиренето и наситнените гъби. Гответе до омекване на гъбите.

Сварете малко паста и поднесете кюфтетата върху канапе от нея и щедро полети със сос.

Кюфтетата по шведски върху канапе от паста са чудни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: