Начин на приготвяне
Тази рецепта е за хрупкав безквасен хляб Маца на фурна.
Приготвя се много лесно и бързо.
В купа пресяваме брашното, към него добавяме солта, зехтина и хладката вода и бързо (за около 5 минути) омесваме мекото тесто с ръце.
Може да го оставим да почине за 10 минути, ако не готвим по канон.
Иначе време за приготвяне не трябва да надвишава 18 минути.
Изваждаме тестото за Маца върху набрашнен плот, разделяме го на части, разточваме на тънки кори и нарязваме на правоъгълници.
Надупчваме правоъгълниците по цялата повърхност и ги нареждаме в тава, покрита с хартия за печене.
Печем плоския хляб в предварително загрята на 220°С фурна (с вентилатор) за около 3-5 минути.
Хапвайте с повод и без повод безквасен хляб Маца просто защото е толкова вкусен и здравословен