Начин на приготвяне
В голяма купа пресейте брашното. Добавете солта, водата и сухата мая.
Разбъркайте с помощта на шпатула и дървена лъжица. Ще се получи тесто за хляб, което е с по-рядка консистенция.
Покрийте го с чиста памучна кърпа и оставете на топло място да бухне. След като тестото се надинге, отново го разбъркайте и пак покрийте с кърпа.
Щом бухне още веднъж, пак разбъркайте и пак оставете да втаса. Тази процедура се повтаря общо 3 пъти.
След като втаса и за трети път, намокрете ръцете си и прехвърлете тестото в тава, която е покрита с хартия за печене.
Покрийте с алуминиево фолио, за да не изгори хлябът. Печете в загрята на 210 градуса фурна.
10-тина минути преди готовност, махнете фолиото, за да получите хубав загар.
Бързият селски хляб е готов.
Разгледайте и тези рецепти за хляб.
Коментари