Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Печено зеле по касапски

Печено зеле по касапски

Печено зеле по касапски
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вкусно ястие за студените зимни дни Задължително се поднася с чаша ароматно червено винце"

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 грама крехко
  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • кървавица - 400 грама
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно киселото зеле. Прехвърлете го в тенджера и добавете към него червения пипер и олиото.

Задушете киселото зеле за 10-ти на минути, като разбърквате често, за да не загори.

Добавете нарязаното свинско и след 5-6 минути сипете половин чаша топла вода и същото количество зелев сок.

Гответе свинското със зеле до изпаряване на течността.

Прехвърлете го в тава за печене и поръсете с черен пипер на вкус. Отгоре наредете нарязаната кървавица и запечете до готовност.

Печеното зеле по касапски е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: