Джолан с мащерка и розмарин

ЗориЗори
Новак
15515k
Джолан с мащерка и розмарин
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
4
"Сочен джолан с мащерка и розмарин"

Необходими продукти

  • джолан - 1. 5 кг (с кост)
  • чесън - 7 - 8 скилидки (за шпиковане)
  • марината
  • пушен червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • пенливо вино - 300 мл
  • къри - 1/2 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • мащерка - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • ким - 1/4 ч.л.
  • кориандър - 1/4 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинския джолан и с остър нож направете няколко равномерни прореза. Във всеки един разрез сложете по половинка скилидка чесън.

Прехвърлете шпикования джолан с гювеч.

Смесете всички посочени продукти за маринатата и ги втрийте хубаво в месото. На дъното на гювеча сипете виното.

Похлупете гювеча и уплътнете капака с тесто, което е приготвено от вода, сол и бршано.

Поставете гювеча в горната част на фурната и включете на 160 градуса.

Печете около 3 часа.

Поднесете печеното свинско с гарнитура по избор.

Джоланът с мащерка и розмарин е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: