Начин на приготвяне
Бланширайте за кратко лободата във вряща вода.
Загрейте мазнината и задушете наситнения чесън и зеления лук. Прибавете настъргания морков и разбъркайте.
Добавете каймата и бъркайте хубаво, за да се образуват трохички. Сипете измития ориз и налейте чаша бульон.
След като течността се изпари, свалете плънката от огъня. Добавете наситнения пресен домат и овкусете с нарязаните босилек, мента и джоджен, както и с двата вида пипер и солта.
Сипвайте от плънката във всяко листо лобода и завийте на сармички.
Наредете готовите сарми в тава. В празните пространства между тях сложете листенца от пресните зелени билки, разпръснете джанките.
Сипете доматения сок, покрийте с няколко листа лобода и сипете останалия бульон. Полейте с малко зехтин и сложете капак.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете сармите до готовност - около час.
Сармите с лобода и кайма са много вкусни.