Начин на приготвяне
Почистете зелето от кочана и сложете цяла зелка да се вари за десет минути в солена вода.
Разделете листата. Измийте булгура, сложете в топла вода и оставете за 20 мин. Почистете и настържете лука и моркова. Добавете при каймата, овкусете с черен пипер и сол.
Добавете 1 скилидка чесън, булгура и нарязания копър. Напълнете листата, увийте добре зелевите сармички. Запържете до златисто.
Настържете другите лук и морков, както и чушката. Добавете и чесъна, разбъркайте и сипете в дълбока тенджера. Наредете сармите, доматената паста, разредена с водата от варенето на зелето.
Овкусете с черен пипер и сол и полейте сармите с вода. Покрийте с чиния.
След завиране, варете още половин час на средна температура.
Зелевите сарми с кайма и булгур са готови - може да ги поднесете върху зеленчуците, които сложихте при тях.