Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа с манатарки

Агнешка супа с манатарки

Агнешка супа с манатарки
Снимка: Христинка Колева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Една топла агнешка супичка и за нас, моля"

Необходими продукти

  • манатарки - 300 грама
  • агнешко месо - 400 грама
  • ориз - 1 шепа
  • домати - 1 брой
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • олио
  • черен пипер
  • жълтъци - 2 бр. (за застройка)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешкото месо в подсолена вода. Извадете месото и го нарежете на ситни парченца.

Загрейте олиото и задушете наситнените морков и лук. Добавете нарязаните манатарки и залейте зеленчуците с бульона. Щом поомекнат, прибавете измития ориз.

След сваряването на ориза, добавете обелените и наситнен домат.

Върнете вътре и накъсаното месо, варете агнешката супа още 5 минути.

Овкусете супата с черен пипер.

Разбийте двата жълтъка и ги разредете със 150 мл вода. Сипете към тях от бульона, върнете в супата с непрекъснато разбъркване.

Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.

Агнешката супа с манатарки е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: