Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Грах на фурна със свински ребърца

Грах на фурна със свински ребърца

ЗориЗори
Новак
15515k
Грах на фурна със свински ребърца
Снимка: Зори
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Страхотна комбинация е грахът на фурна със свински ребърца"

Необходими продукти

  • свинска ребра - 600 г пушени
  • грах - 400 г
  • моркови - 2 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • домати - 300 г стерилизирани
  • копър - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист
  • сол на вкус
  • за сгъстяване
  • краве масло - 20 г
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете ребърцата на парчета и ги овкусете със сол и черен пипер.

Лука нарежете на ситно и го запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина.

Добавете ребрата и нарязания на дребни кубчета морков.

Задушете ги под капак за около 20 минути.

Добавете граха и налейте гореща вода, за да покрие продуктите.

Овкусете с червен пипер, сол и дафинов лист.

Оставете ястието на котлона за около 30 минути и добавете нарязаните на дребно домати.

Разтопете маслото с олиото и ги смесете с брашното.

Налейте малко от бульона и прехвърлете вкусните ребърца в тава.

Печете ги до готовност.

Грахът на фурна със свински ребърца е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: