Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постно зеле в тенджера под налягане

Постно зеле в тенджера под налягане

Постно зеле в тенджера под налягане
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Вкусно постно зеле се приготвя в тенджерата под налягане"

Необходими продукти

  • домати - 2 - 3 броя
  • зеле - 1 - 1.5 кг
  • червен пипер - 1 с.л.
  • моркови - 2 - 3 броя
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно зелето, настържете морковите и доматите.

Смесете добре зеленчуците и ги прехвърлете в тенджера под налягане. Поръсете с червения пипер и сипете олиото и чаша вода, защото зелето също си пуска сока.

Затворете тенджерата и варете около 20 минути от момента на завиране на сместа.

Поръсете готовото зеле с прясно нарязан магданоз и сервирайте топло.

Постното зеле в тенджера под налягане е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте. Чашите с вода би трябвало да са две, защото една беше недостатъчна.
28.08.2024 21:49
1
Покажи всички подкоментари