Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Бабиното постно зеле с чесън

Бабиното постно зеле с чесън

Дони НикиДони Ники
Новак
171k
Бабиното постно зеле с чесън
Снимка: Дони Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Постно зеле по бабина рецепта - винаги вкусно и любимо."

Необходими продукти

  • зеле - 1.5 кг
  • доматено пюре - 5 с.л. гъсто
  • олио - 100 мл слънчогледово
  • чесън - 3 ск.
  • лют червен пипер
  • червен пипер - на вкус
  • сол
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето, след като се почисти, се нарязва. Не трябва да се кълца много ситно, нека парчетата са със средна големина.

Осолява се и се прехвърля в голяма тенджера на котлона. В съда се добавят 2 ч.ч. вода и 50 мл олио.

Задушаваме ястието до омекване на зеленцето.

В тиганче изливаме останалата част от мазнината и запържваме за кратко двата вида червен пипер, след което излизваме при зелето в тенджерата.

Прибавяме още доматеното пюре, скълцан чесън и доливаме още топла вода до желаната от нас гъстота на постното ястие.

Задушаваме зелето още 10 минути на тих огън и изключваме котлона.

Бабиното постно зеле с чесън сервираме със скълцан магданоз и домашен хлебец.

Ще се съгласите и вие, че бабините манджи са най-вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: