Начин на приготвяне
Зелето, след като се почисти, се нарязва. Не трябва да се кълца много ситно, нека парчетата са със средна големина.
Осолява се и се прехвърля в голяма тенджера на котлона. В съда се добавят 2 ч.ч. вода и 50 мл олио.
Задушаваме ястието до омекване на зеленцето.
В тиганче изливаме останалата част от мазнината и запържваме за кратко двата вида червен пипер, след което излизваме при зелето в тенджерата.
Прибавяме още доматеното пюре, скълцан чесън и доливаме още топла вода до желаната от нас гъстота на постното ястие.
Задушаваме зелето още 10 минути на тих огън и изключваме котлона.
Бабиното постно зеле с чесън сервираме със скълцан магданоз и домашен хлебец.
Ще се съгласите и вие, че бабините манджи са най-вкусни!