Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан с картофки и сушени домати

Свински джолан с картофки и сушени домати

Свински джолан с картофки и сушени домати
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
105 мин.
Общо
125 мин.
Порции
3
"За джоланчето винаги си трябват и картофки"

Необходими продукти

  • свински джолан - 1 - 2 кг
  • сушени домати - 6 броя
  • картофи - 300 г
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • бира - 200 мл
  • черен пипер
  • мащерка - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете зехтина с всички подправки, разбъркайте и намажете добре свинския джолан.

Нарежете на едро картофите, сипете ги в тава. Сложете джолана, посолете и залейте с бирата. Добавете нарязаните сушени домати.

Покрийте с фолио. Загрейте фурната на 160 градуса и печете свинското около 90 минути.

Извадете и махнете фолиото, полейте джолана с меда. Увеличете градусите на 180 градуса и печете още 15-тина минути.

Поръсете с магданоз и сервирайте.

Свинският джолан с картофки и сушени домати е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: