Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Лелината яхния с цели яйца

Лелината яхния с цели яйца

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Лелината яхния с цели яйца
Снимка: Мария Симова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Какво ще се кажете за една вкусна яхнийка с яйца"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 4 глави
  • чушки - 6 - 7 бр. зелени, печени
  • захар - 1 ч.л.
  • доматен сок - 1 литър от пресни домати
  • сол - на вкус
  • олио - 50 мл
  • магданоз - за поръсване пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на ленти печените чушки. Смелете доматите на сок. Нарежете и задушете нарязаните лук и чесън. После добавете чушките и бъркайте 2 мин.

Сипете доматения сок и захарта. Варете вкусната манджа до сгъстяване.

Оформете гнезда и чукнете по едно яйце във всяко.

Посолете манджата с яйца и затворете с капак.

Гответе лелината яхния с цели яйца още пет минути, поръсете с магданоз и оставете за още десет минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: