Начин на приготвяне
Пресният лук и морковчето се наситняват и задушават в олиото в тенджера.
Прибавят се почистените и наситнени лапад и спанак.
Разбъркват се зелениите и щом променят цвета си, поръсваме червен пипер.
След 2-3 минути слагаме пасираните домати от консерва. Поръсваме и със сол на вкус.
Вкусната гозбица се похлупва и я оставяме да къкри 10 мин. на тих огън.
След това слагаме измития ориз с 2 чаши вода.
Щом оризът се свари добре и набъбне, добавяме и яйцата.
Яхнийката с лапад се държи на огъня, докато яйцата се стегнат.
Поднасяме готовата манджичка, посипана със скълцан магданоз.
Към тази яхния с яйца и зелении може да сервираме и обикновена содена питка.