Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско със зеленчуци в гювеч

Свинско със зеленчуци в гювеч

Свинско със зеленчуци в гювеч
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Напълнете гювеча със свинско и зеленчуци, да има да си хапнат всички"

Необходими продукти

  • моркови - 2 броя
  • свински врат - 800 грама (или плешка)
  • картофи - 5 броя
  • тиквички - 1 брой
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 броя
  • доматено пюре - 2 с.лъжици
  • патладжани - 1 брой
  • зеленчуков бульон - 300 мл
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • дафинов лист
  • босилек
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на едро почистените зеленчуци.

Нарежете на едро и свинския врат. Прехвърлете месото в гювеча и разпределете около него зеленчуците. Овкусете с подправките и сипете олиото.

Размийте доматеното пюре във виното. Заедно с бульона го сипете в гювеча и разбъркайте.

Сложете капака и пъхнете гювеча във фурната. Печете 30-тина минути на 200 градуса, след това намалете на 160 градуса.

Гответе още около 2 часа.

Накрая махнете капака и печете още 20-тина минути до получаване на апетитен загар.

Свинското със зеленчуци в гювеч е готово.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: