Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Славянски гювеч с чушки и свинско

Славянски гювеч с чушки и свинско

Славянски гювеч с чушки и свинско
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Вкусен и ароматен гювеч с крехко месце"

Необходими продукти

  • ориз - 150 грама
  • свинско месо - 400 грама
  • чушки - 250 грама (червени и зелени)
  • лук - 2 глави
  • домати - 250 грама
  • чубрица - 1 ч.л.
  • магданоз
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на кубчета.

Загрейте олио и запържете месото. Добавете лука, а няколко минути по-късно сипете и половината от доматите.

Налейте чаша вода и гответе 10 минути. Прибавете ориза, останалите наситнени домати, по-едро нарязаните чушки.

Овкусете с подправки и сол на вкус и прехвърлете продуктите в гювеч.

Сипете около 500 мл топла вода и сложете в студена фурна.

Включете на 200 градуса и печете гювеча до готовност - около 40 минути.

Накрая поръсете със свеж магданоз.

Славянският гювеч с чушки и свинско е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: