Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирани бутчета с куркума и чесън

Панирани бутчета с куркума и чесън

Панирани бутчета с куркума и чесън
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Сервирайте панираните бутчета задължително и с млечен сос. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • парти бутчета - 9 бр.
  • суха смес
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • мащерка - 1 ч.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • паниране
  • пармезан
  • сусам
  • за варенето на бутчетата
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - за пържене
  • хималайска сол
  • чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте парти бутчетата. Сложете в тенджера и сипете 2 л вода. Сложете нарязаните чушка, моркови, лук.

Варете половин час. Запазете бульона. Може да го ползвате за други ястия. Отцедете бутчетата.

Смесете продуктите за сухата смес и разбъркайте. Разбийте яйцата със сол, сипете бирата.

Сложете пармезан и сусам върху хартия за печене. Оваляйте месото в сухата смес, после в яйцата и после в пармезана и сусама. Може и поотделно.

Панираното пиле изпържете до готовност.

Сервирайте панираните бутчета с куркума и чесън с млечен сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: