Edin.bg»Избрани Колекции»Агнешко Бутче с Чесън и Розмарин


Смесваме лука с подправките и с получената смес натриваме добре агнешкото бутче....

Взимаме агнешкото бутче и с остър нож го разрязваме по дължина, така че да извадим костите и да получим лист месо, което посоляваме от двете страни...

Измиваме хубаво агнешкото бутче, посоляваме го и го слагаме да се запържи от всички страни до зачервяване....

Измийте агнешкото бутче и опашката. Подсушете ги добре и натрийте с подправките - наситнен джоджен, черен и червен пипер, чесън и сол....

Измиваме агнешкото бутче, подсушаваме го и го запържваме от всички страни в силно загрятото олио, като внимаваме да не го набодем с вилицата....

Печете агнешкото за два часа с фолио, после го махнете и запечете още малко.
Печеното агнешко бутче с бира и подправки е готово!...

При изтичане на времето премахваме фолиото и печем агнешко бутче с картофи и гъби на фурна до желания загар....

В купа смесете нарязания зелен чесън и сол, счукайте. Добавете листата розмарин и мащерка. Добавете зехтина, ригана и горчицата. Разбъркайте....

Овкусете картофеното пюре с черен пипер, сол и розмарин.
Ароматното картофено пюре с чесън и розмарин е готово....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: